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Mozzarella di Bufala Campana DOP

Mozzarella di Bufala Campana DOP

In der Zeitschrift „Test“, Ausgabe Mai 2016, werden die Produkte mit DOP-Siegel in ihrer mikrobiologischen Qualität als ‚ausreichend‘ bewertet. Die Gehalte an Enterobakterien werden bemängelt. Zitat: „Mangelt es bei der Produktion an Hygiene, können solche Keime in den Käse gelangen und zum Verderb führen“.

Das sagen wir:

  • Um die Keimbelastung in einem Produkt als Indikator für Hygiene heranzuziehen, muss die Anzahl der Keime durch Pasteurisierung auf nahe Null reduziert werden. Findet man dann wieder Keime im Produkt weist das auf mangelnde Hygiene hin.
  • Bei der Herstellung von Mozzarella di Bufala Campana DOP wird durch das Schutzkonsortium die Verwendung der „Siero innesto naturale“ zur Dicklegung der Büffelmilch vorgeschrieben (siehe offizielle Stellungnahme des Konsortiums unten). Diese entsteht durch Erwärmung eines Teils der Molke nach Produktion der Mozzarella auf 33°-39°C und enthält eine Vielzahl von Mikroorganismen, die u.A. für das spezielle Aroma des Mozzarellas verantwortlich sind.
  • Damit kann die Anwesenheit von Mikroorganismen nun aber nicht mehr als Hinweis auf mangelnde Hygiene verwendet werden. Die vorgenommene Abwertung beruht somit auf falschen Voraussetzungen.

Das sind wir:

  • Wir produzieren Mozzarella di Bufala Campana seit 1818
  • Wir sind ein familiengeführter Betrieb in der 5. Generation
  • Wir sind zertifiziert nach IFS und BRC
  • Wir werden regelmäßig, aber auch unangemeldet von internationalen Kunden auditiert
  • Wir erfüllen höchste Standards in Produktion und Tierhaltung
  • Wir lassen unsere Ware regelmäßig sowohl in Italien als auch in Deutschland von akkreditierten Labors untersuchen

…vielleicht haben wir deshalb den meistgekauften Büffelmozzarella in Deutschland

NEW: Sorbissimo

NEW: Sorbissimo

New in the range of VIP - Sorbissimo, a delicious sorber ready to be enjoyed!

New arrival in the range of VIP references for the world of professional catering is Sorbissimo, the famous ready sorbet made by Pasticceria Quadrifoglio.
Having got high recognition, Sorbissimo is a natural product, non-alcoholic, colorant- and preservative-free, gluten-free, with quality certified by the BRC and IFS.
It is, therefore, a top range product with uncompromised quality. It is good because it receives all the necessary attention in the phases of processing of the artisan ice-cream, like maturation and freezing at the right temperature.
Besides, it is practical because it doesn't need any supplement or preparation by the operator - it's enough to open the bottle and pour it into the flute. It is available in three tastes - lemon, strawberry and coffee, both fresh and frozen.

The new website is online

The new website is online

Welcome to our new website!

V.I.P. Italia beautifully concludes 2015 by launching its new corporate website, effective and appealing, for those who want to orient themselves in the wide spectrum of products offered by the company, and for those looking for the best of Italian products in the German market.

The drive for the continuous innovation and the strong customer orientation - the distinguishing features of V.I.P. Italia - are also reflected in the new website. With this tool, indeed, the company affirms to be cutting-edge also in the field of communication, by prioritizing the user, thanks to a direct, clear and innovative navigation mode.

With the developed structure of the website, it is easy to navigate and find all the information on various product categories that make up the rich offer of V.I.P. Italia. Besides, each kind of a customer, belonging to the industrial world, or to the world of the Great Organized Distribution, or to the world of professional catering, has a dedicated section with all references that V.I.P. Italia has selected specifically for each operator.

Responsive and visible with all the new media devices of digital communication, the new website is already online. Visit it!

Mascarmisù

Mascarmisù

Tradition is important, but who said that it doesn't have to keep up with the time or to improve? That's what we are working on at the department of product development of V.I.P. Italia - we take traditional products and improve them both for consumers and retailers.

The name "1,2,3 MacarMisù" speaks for itself. We haven't changed tirmaisù - the Italian dessert par excellence, but we have only changed its preparation. Instead of preparing the cream with eggs and sugar, we have used mascarpone and cream that give even more pleasantly creamy texture to this dessert. Sponge fingers and coffee complete the classic Italian dessert.

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